Azınlık mutfakları, günümüzde ufak tefek malzeme modifikasyonlarına uğrasa da aktarımı gerçekleştirmek, gelenekleri sürdürmek için savaşıyor Her şeyin hızlıca akıp gittiği yok olduğu şu dünyada, ne..
Son iki senedir eve aldığım her kitap neredeyse yemekle ilgili. Kimisi başucu kitabı, kimisi bir çırpıda bitecek, kimisi konusu gelirse bakacağım cinsten. Hepsinin yeri de..
Özellikle Covid-19 döneminde hepimiz mutfaklardayız. Menüde bolca hamur işi, hem zaman geçiriyor hem de terapi. Peki neden kek, çörek değil de banana bread? Tabii kek,..
Günlük hayatın rutinine kapılıp hızlı atıştırmalıklar ya da dışarıdan eve söylediği yemeklerle karnını doyuran Y kuşağı, salgınla evlere kapandığı şu günlerde mutfağa girdi, harıl harıl..
Münih seni nasıl anlatsam? Gerçek bir bira cenneti, Bavyera mutfağının cazibeli bir temsilcisi… Pek turist aramayın etrafta, kendinizi lokal bira evlerine atın ve anın tadını..
Emel Hanım 80 yaşında, çocukları ve 6 kedisiyle İstanbul’da yaşıyor. Tekirdağ Saray’da doğmuş, uzun yıllar yaşamış ardından kocası vefat edince kızı onu İstanbul’a almış. Trakya..
Aynı anda kafamda dönen çok fazla hikaye, anı var. Sahi ben büyük bayram sofralarıyla büyümüş bir kızım. Bazen 30 kişi olurduk, masanın bir ucu diğer..
“How To Eat” kitabının yazarı Vietnamlı Budist rahip Thich Nhat Hanh’dan bilinçli yemenin anahtarları. Hangimiz yemek yerken sessizce lokmalara konsantre oluyor, gerçekten çiğneyip yutuyoruz? Öğle..
Biraz düşünelim: Canımız sıkıldığında şöyle önümüzde bir tabak domatesli makarna olsa fena mı olur? Ya da anne köftesi? Mantı? Yüzünüzde hafif bir gülümseme belirdiyse hemen..
Viyana tam anlamıyla kültür şehri, orası doğru. Bir müzeyi bir gün boyunca gezsen yine olur. Peki ya yemek? Şehir kültürünün bir parçası olan eski kafeler, restoranlar benim..